Novinky

Podpora mezinárodních projektů na rozvoj udržitelných městských oblastí

26.07.2024

V září se plánuje vyhlášení mezinárodní výzvy Evropského partnerství Driving Urban Transitions (DUT), kterou pořádá strategická síť JPI Urban Europe, jejímž členem je i Technologická agentura České republiky (TA ČR). Výzva bude zaměřena na podporu mezinárodních výzkumných projektů, které si kladou za cíl pomoci městům v přechodu k udržitelnější ekonomice.

Uchazeči z České republiky se budou moct zapojit do dvou tematických okruhů: 

1. Okruh Positive Energy Districts – bude cílit na nová inovativní řešení pro plánování a vytváření energeticky pozitivních čtvrtí. 

2. Okruh 15-minute City – se bude zaměřovat na zlepšení městské mobility a dostupnosti služeb na úrovni městských čtvrtí. 

Tematické oblasti se budou dále dělit na tři jednotlivá témata (call topics). Témata, do kterých se budou moci čeští uchazeči zapojit, budou zveřejněna v průběhu července. 

Celková finanční částka podpory TA ČR na výzvu pro české uchazeče v mezinárodních projektech je 550 000 EUR. Maximální finanční částka podpory na projekt (na jeho českou část) bude upřesněna v průběhu července.  

Výzva bude otevřena od 2. 9. 2024 a zkrácené návrhy projektů (tzv. pre-proposals) budou moci zájemci podávat do 14. 11. 2024. 

Odkaz pro více informací: Blíží se vyhlášení třetí mezinárodní výzvy v Evropském partnerství DUT – Technologická agentura ČR (tacr.cz)

Zpět na výpis novinek